Laatste Nieuws

24th februari 2021

Bouw een bijenhotel

Hoe leuk is het om naast je bijen/insectenhotel te zitten om alle activiteiten van de bijen in de gaten te houden? De actieve bijtjes vliegen af en aan met stuifmeel om hun nakomelingen van stuifmeel te voorzien. In het voorjaar zie je de rosse en gehoornde metselbij. Later in het jaar wordt het hotel door andere bijensoorten bezocht zoals klokjesbijen, resedamaskerbijen, behangersbijen en tronkenbijen. En zonder dat je daarbij bang hoeft te zijn dat je wordt gestoken, want solitaire bijen steken niet.

 

Een bijenhotel is een aanwinst voor elke tuin. In deze speciale nieuwsbrief van Arnhem Zoemt vind je volop tips voor het maken van een goed bijenhotel. Leuk om mee aan de slag te gaan in het weekend!

 

Arnhem Zoemt stelt riet beschikbaar

Goede bijenhotels zijn lastig te vinden en zijn prijzig omdat er veel arbeidsuren in gaan zitten. Bijenhotels kun je makkelijk zelf maken van hout, bamboe, riet, steen en/of leem. Soms is het lastig om aan materialen te komen, zoals riet. Daarom deelt Arnhem Zoemt riet uit. Het riet komt van rietdaken die vervangen zijn. Het oude riet wordt anders gecomposteerd en nu krijgt het een tweede leven als bijenhotel. Het riet kan je dan zelf op maat knippen. De uitdeling zal zijn in Schuytgraaf en/of in Arnhem Noord. Wil je riet hebben, stuur dan een mail. Vermeld wat het oppervlakte is dat je met riet wilt vullen in je bijenhotel. Je krijgt dan later informatie over wanneer en waar het riet uitgedeeld wordt.

 

Reageren?