Initiatieven

Coehoorn Park

Stadspark Coehoorn is op 14 november 2013 geopend en is de ontmoetingsplek in de wijk. Het park is een tastbaar resultaat van de veranderingen die in de wijk in gang zijn gezet. Het project is van onderop tot stand gekomen. Het 20 jaar leegstaande bouwterrein op de plaats waar ooit de Kleine Eusebiuskerk stond, was de bewoners van de wijk een doorn in het oog. Dankzij het congres van NLgreenlabel in Arnhem, pragmatische samenwerking en kansen benutten is in 2013 het braakliggende terrein in een recordtijd van tien dagen veranderd in een nieuw stadspark!

Stadspark Coehoorn is geen gewoon park maar een stukje levende natuur in het centrum van de binnenstad van Arnhem. Naast ruimte voor de natuur biedt het park ruimte voor eigen initiatief. Zo is er een podium annex tribune om kleinschalige voorstellingen te geven, een moestuin om groenten te verbouwen en een klein activiteitenterrein. Het park wordt door buurtbewoners en andere liefhebbers onderhouden en gebruikt en staat open voor iedereen die Coehoorn een warm hart toedraagt. Elke eerste zaterdag van de maand wordt er door parkliefhebbers geklust in het park, iedereen die mee wil doen is welkom.

 

In oktober 2014 is de waterspeeltuin gerealiseerd. Met veel plezier is er samengewerkt aan een mooie plek om te kunnen genieten van water en groen. Water en groen hebben veel te bieden, zeker in de stad. Stedelijk gebied met veel verstening is extra gevoelig voor opwarming als gevolg van de klimaatverandering. Kleine oases met water en groen helpen om het stedelijk klimaat aangenaam te houden. Extra aardig is het om water en groen zoveel mogelijk betekenis te geven zoals in Stadspark Coehoorn. Er is drinkwater om de dorst te lessen en de groenten uit het park te wassen. Er is regenwater om het groen te begieten en om mee te spelen. En er is groen om op te eten, om naar te kijken en om op een warme zomerdag lekker in de schaduw te kunnen zitten. Met een waterspuwer in de vorm van een slang, oude tufsteenbrokken van de Eusebiuskerk en een nieuwe beekloop is het een waar speelparadijs geworden in het centrum van de wijk Coehoorn.

 

Meer weten of het park bezoeken? Ga naar de website

Reageren?