Initiatieven

Park Kinderkamp Presikhaaf

In Park Kinderkamp in Presikhaaf veranderen verschillende partijen uit de wijk het saaie park gezamenlijk in een groenere en gebruikersvriendelijkere plek. De samenwerking tussen buurtbewoners, scholen, het Groenhorstcollege, hovenier en bioloog zorgt voor vergroening in de wijk op een goedkope, milieuvriendelijke en leuke manier!

Op initiatief van Edwin van der Molen wordt Park Kinderkamp flink aangepakt en wordt het een plek waar de hele buurt veel plezier aan beleeft. Er is een initiatiefgroep, bestaande uit buurtbewoners, opgericht om meer leven in het park te blazen. Er is aandacht voor natuurbeleving, speelplekken voor kinderen en eetbare planten en struiken.

 

De plannen worden in delen uitgevoerd en bestaan onder andere uit: natuurlijk spelen, kinderspeelbos, blotevoetenpad, kruidentuin, poel, picknictafels, kunstbeleving en meer wandelpaden (verhard en onverhard). Verder heeft het aanpakken van het waterprobleem prioriteit. De gemeente heeft voorgesteld om sloten en/of een poel aan te leggen.

 

Meedoen? Kinderkamp is op zoek naar buurtbewoners die willen helpen de ideeën die er liggen uit te voeren. Hondenbezitters die willen meedenken over hoe het park kind- en tegelijkertijd hondvriendelijk gemaakt kan worden zijn ook welkom. Verder kun je helpen in de kruidentuin, vlinder- en groentetuin. Handige mensen, kunstenaars, groene vingers en goede ideeën zijn altijd welkom. Ga voor meer informatie naar de website

Reageren?