Initiatieven

Vergroenen binnenstad

Het groenteam van Roof Garden, bestaande uit gepassioneerde groene Arnhemmers Annemarie van Velzen (Tebuiten/ Kweekland), Willem Jakobs (Landschapsarchitect, Coehoorn Park), Yvonne Meekes (Landschapsarchitect, o.a. Gemeente Arnhem) en Olga Godschalk (Progammeur Roof Garden) organiseerde op 23 juli in samenwerking met Groen Arnhem een Daklunch op Roof Garden met als thema ‘het vergroenen van de binnenstad’.

Een populair thema gezien het enthousiasme en de betrokkenheid van de deelnemers. Diverse vakmensen deelden hun kennis en er werd gediscussieerd over de aanpak. In het najaar van 2015 vindt er een vervolgbijeenkomst plaats. Tevens worden studenten van Van Hall Larenstein betrokken bij het onderwerp.

 

Door de krachten te bundelen willen de aanjagers zorgen dat de plannen daadwerkelijk gerealiseerd worden. Te denken valt aan geveltuinen, groene daken, het vergroenen van pleinen en het planten van vruchtenbomen. Het vergroenen van de binnenstad heeft diverse voordelen, het zorgt bijvoorbeeld voor een betere uitstraling, betere waterafvoer bij zware regenval en beperking van hittestress tijdens een hittegolf. Ook verbetert de luchtkwaliteit en neemt de biodiversiteit toe.

 

Meedoen of meer informatie? Laat een bericht achter via het contactformulier

Reageren?