Laatste Nieuws

1st april 2021

Permacultuurcursus

Permacultuur is een op de natuur geïnspireerde ontwerpmethode. Doel van permacultuur is om zodanig veerkrachtige systemen aan te leggen, dat we blijvend kunnen voorzien in wat we nodig hebben; zonder daarbij de aarde of andere mensen te schaden.

 

Permacultuurcursus
De permacultuurcursus van Permacultuur Centrum Nederland staat voor een brede aanpak. Het maken van een permacultuurontwerp voor een concrete probleemsituatie, loopt als een rode draad door de cursus heen. De cursus bestaat uit drie delen. Het eerste deel is een algemeen inleidend deel waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste concepten van permacultuur. Deel 2 gaat over het maken van een concreet ontwerp voor (moes)tuin, landschap of voedselbos, en deel 3 gaat in op de persoonlijke en sociale kant van permacultuur en helpt je bij het maken van een uitvoeringsplan voor je ontwerp.

 

Een online reader met verwijzingen en leesmateriaal houdt het klassikaal overdragen van kennis beperkt. De cursusdagen zijn bedoeld om permacultuur inzichtelijk te maken en om ervaring op te doen met ontwerpen. Veel interactie dus, veel gesprek, (observatie)oefeningen en samenwerken in subgroepen.

 

Data

Nb door de coronamaatregelen kan het zijn dat de cursus niet op 30 april kan beginnen. We starten dan op de eerst mogelijke gereserveerde datum en voegen aan het einde (in overleg) data toe.

 

Deel 1: Introductie in permacultuur

30 april en 7, 14 en 21 mei

Docenten: Marc Siepman en René Röell

 

Deel 2: Ontwerp je leefomgeving

28 mei en 11, 18 en 25 juni

Docenten: Jan Schenk en Marc Siepman

 

Deel 3: Sociale permacultuur

10, 17, 24 september en 1 oktober

Docenten: René Röell en Caroline Siepman

 

Kosten

De kosten voor de cursus zijn: €850,- voor particulieren, €1275,- voor werkgevers. Voor studenten (<27 jaar en voltijds) en voor samenwonende gezinsleden geldt een korting van 50%. Alle prijzen zijn inclusief koffie, thee, exclusief lunch (pot luck).

 

Opgave

Voor meer informatie over deelname aan de jaaropleiding en voor inschrijving kun je een mail sturen. Zie ook de website van Permacultuur Centrum Nederland.

 

Locatie
Biologische Tuinbouw Vereniging Elderveld
Hannesstraatje 2a
6843 NV Arnhem

Reageren?