Laatste Nieuws

31st augustus 2020

Stap op de fiets voor lekker eten uit de regio 

Sinds kort is het programma Jong Leren Eten Gelderland gestart met ‘Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem’ in samenwerking met Groen Arnhem en Natuurcentrum Arnhem.

 

Het initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ is sinds de start in 2017 uitgegroeid tot een groot netwerk van consumenten die zelf hun eten bij elkaar fietsen en houders van stalletjes, kwekers, boeren en kleine winkeliers met gezonde voeding. ‘Fietsen voor mijn eten’ wil mensen in beweging krijgen en bewustere keuzes omtrent voeding helpen maken. Steeds meer regio’s sluiten zich aan via de website Fietsenvoormijneten.nl, zoals sinds kort ook Arnhem.

 

Voorfietser

Vanuit Molenplaats Sonsbeek (de ‘groene VVV van Arnhem’) gaat voorfietser Loes van der Meulen, bekend van SRV wagen De Blauwe Tomaat, de regio in. Overal waar ze boerderijwinkels, marktkraampjes, of stalletjes met vers voedsel op haar route vindt, houdt ze halt. Dit lekkere aanbod wordt gedeeld op de website fietsenvoormijneten.nl en in een facebookgroep. Iedereen kan meedoen en informatie delen over bekende, of juist minder bekende plekken waar je lokaal voedsel kunt vinden. Ook aanbieders van nieuwe oogst of van restpartijen kunnen dit delen via de website en facebookgroep.

 

Gezond, lokaal en lekker

Met het initiatief ‘Fietsen voor mijn eten’ wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal voedsel. En zo worden ook ondernemers, kleine winkels, tuinders en boeren in Arnhem en omgeving gesteund. Het programma Jong Leren Eten vindt het belangrijk dat kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt. Want hoe groeit ook alweer een worteltje, en waar komt nou toch die melk vandaan?

 

Meer informatie

Zin om op de fiets te stappen? Kijk dan snel op https://www.fietsenvoormijneten.nl/regio/arnhem-en-omstreken/

 

Reageren?