Laatste Nieuws

12th april 2021

Arnhem wipt mee

Arnhem doet mee aan het NK Tegelwippen en gaat de strijd aan met Nijmegen en tenminste veertig andere Nederlandse gemeenten. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

 

Met een gezonde portie rivaliteit biedt deze competitie een ludiek alternatief voor de (door corona) nog onzekere sportcompetities. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Daarnaast is groen goed voor je psychische en fysieke gezondheid én wordt de stad er mooier van.

 

TV-tuinman Lodewijk Hoekstra en minister Cora van Nieuwenhuizen wippen tegels en leggen geveltuinen aan

 

Wint Arnhem dit jaar de Gouden Tegel?

Vanaf 30 maart kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via deze website. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de gemeente. De gemeente die vóór 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Tegelwippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

 

“Ik roep Arnhemmers, sportclubs, verenigingen en bedrijven op om aan de slag te gaan, samen met ons” – Cathelijne Bouwkamp, wethouder gemeente Arnhem”.

 

Het is de ambitie van gemeente Arnhem om de komende jaren 10% van de verharding te vervangen door groen. Ook zij zullen dus letterlijk hun steentje bijdragen aan de competitie. Maar de gemeente kan het niet alleen.. Een groot deel van de stad is particulier terrein. Ook inwoners, woningcorporaties, scholen en bedrijven kunnen dus een bijdrage leveren!

 

Arnhem Klimaatbestendig helpt 

Samen met de gemeente, inwoners en andere partijen organiseert Platform Arnhem Klimaatbestendig acties om Arnhem verder te ontharden en vergroenen. Wil jij ook je steentje bijdragen? Kijk dan hier voor voorbeelden en inspiratie. Hier kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom het NK Tegelwippen en ander groen Arnhems nieuws.

 

Reageren?